Maand van de geschiedenis - Mustafa Yavuz Zeewolde
Mustafa Yavuz uit Zeewolde kijkt terug naar de geschiedenis van Zeewolde. Lees meer over de maand de geschiedenis bij Mustafa Yavuz Zeewolde.
223
single,single-post,postid-223,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Maand van de geschiedenis

Mustafa Yavuz zeewolde: Oktober is de MAAND VAN DE GESCHIEDENIS

Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Dit is een groot historische evenement dat wordt gevierd Nederland. Dus ook op Mustafa Yavuz in Zeewolde. In oktober worden er jaarlijks activiteiten georganiseerd voor de maand van de geschiedenis en dit jaar rondom het thema ‘grenzen’. Het gaat hier om het ontdekken hoe mensen door de eeuwen heen grenzen maken, veranderen, verleggen, bewaken en oversteken. Hoe zijn ooit de grenzen van Zeewolde ontstaan? Op Mustafa Yavuz Zeewolde nemen we een spoelen we 40 jaar terug in de tijd.

In januari 1984 werd Zeewolde een zelfstandige gemeente. Hier ging een lange geschiedenis aan vooraf. Van oudsher strijden Nederlanders al tegen het water. Om te beschermen begon men rond 1300 dijken aan te leggen om land te winnen. Op Mustafa Yavuz Zeewolde wisten we nog niet dat na de Noordoostpolder en Oostelijk Flevoland Zuidelijk Flevoland droog viel in 1968. Ruim tien jaar na het droogvallen, kwamen de eerste boeren in het buitengebied.

Volgens de bronnen van Mustafa Yavuz in Zeewolde kwam in 1982 het eerste structuurplan gereed. In 1983 maakte men een begin met de bebouwing en in januari 1984 werd Zeewolde een zelfstandige gemeente.

Ondanks de relatief korte historie is er toch al een duidelijke ontwikkeling te zien in de opbouw van Zeewolde. Dit moest zorgen voor een extra impuls van de recreatieve sector. Zeewolde was ook niet midden in het agrarisch gebied bedacht. Op het mooiste punt van de polder op de grens van land en water, tussen bossen en akkers. De aanloophaven werd aangelegd om waterrecreanten direct toegang tot het centrum van Zeewolde te bieden. Mustafa Yavuz in Zeewolde vaart vandaag de dag nog graag naar het centrum. Daarnaast werd in 1979 al één van de mooiste jachthavens van West-Europa ontwikkeld. Zeewolde werd eind jaren ’70 nog verder ingevuld als recreatiestad met ruimte voor enkele grote vakantieparken en kampeer- en caravan-terreinen.

Geen reactie's

Geef een reactie